Økologi i Integrerede institutioner

 

Forsat høj økologiprocent i 2018
Den gennemsnitlige økologiprocent i kommunens 20 køkkener i de integrerede institutioner har nu tre år i træk, 2016-2018, ligget på flotte 92 %.

Når køkkenerne i de integrerede institutioner kan servere så meget økologi, så skyldes det, at området arbejder systematisk med at oplære nye medarbejdere til den økologiske køkkendrift og metoder til økonomiske indkøb og reduktion af madspild. 

Siden 2016 er de integrerede institutioner og børnehaver lagt sammen under samme kategori. Det skyldes, at der kun fremgår én børnehave af økologiopgørelsen fra kommunens hovedleverandør.

Fremgang siden 2011
Siden 2011 er børneinstitutionernes økologiprocent steget stødt årligt. Faldet i 2011, som fremgår af figuren, skyldes sandsynligvis, at vi dette år overgik til en ny og mere nøjagtig målemetode, hvor vi modtager data direkte fra leverandørerne.

Økologisk højdespringer
Børnehuset Toftekær og Børnehuset På Sporet – Afd. Trinbrættet serverede i 2018 imponerende 97 % økologisk mad. Børnehuset På Sporet – Afd. Vognporten og Kanen har som nogle af de første fået Det Økologiske Spisemærke i guld.