Økologi i Albertslund

 

Mere økologisk mad i 2016
I 2016 var 80% af maden fra kommunens køkkener økologisk. Det er en stigning i forhold til 2015 hvor 74,7 % af maden fra kommunens køkkener var økologisk. Økologiprocenten er steget stødt siden 2011. 


 

Kun sikre opgørelser

I 2016 er kun opgørelser direkte fra leverandører medtaget. Da nogle institutioner med en mindre ordreportefølge har en frivillig indkøbsaftale, modtager vi ikke leverandørinfo på disse. De tidligere år har institutionerne selv oplyst en økologiprocent for året der gik, men da dette vurderes at være for usikkert, er disse frasorteret i 2016. Det kan have indflydelse på økologiprocenten.

Bedre og billigere udvalg hos leverandører 
Udover en stærk indsats fra institutionerne skyldes stigningen i andelen af økologisk mad også, at det økologiske sortiment hos kommunens hovedleverandør fortsat forbedres i både bredden, prisen og kvaliteten. Gennemsnitligt er økologi ca. 15% billigere via indkøbsaftalerne end i supermarkederne. 

Økologisk fokus på miljøseminarer
I 2016 har vi sat fokus på økologi ved de halvårige miljøseminarer for alle kommunens miljørepræsentanter. Vi har gennemgået hvilke uøkologiske varer det er særligt vigtigt at undgå når man laver mad til børn og inspireret institutionerne til at gøre deres indsats for økologien mere synlig. Den indsats vil vi fortsætte i de kommende år. 

Læs mere om økologi i kommunens forskellige institutioner.