Økologi i Albertslund

 

Stabil økologiprocent 
I 2017 var 80 % af maden fra kommunens køkkener økologisk. Det er tilsvarende 2016, hvor også 80 % af maden fra kommunens køkkener var økologisk. Økologiprocenten er steget stødt siden 2011. 


 

Kun sikre opgørelser

Siden 2016 er kun opgørelser direkte fra leverandører medtaget. Da nogle institutioner med en mindre ordreportefølge har en frivillig indkøbsaftale, modtager vi ikke leverandørinfo på disse. De tidligere år har institutionerne selv oplyst en økologiprocent for året der gik, men da dette vurderes at være for usikkert, er disse frasorteret siden 2016. Det kan have indflydelse på økologiprocenten.

Bedre og billigere udvalg hos leverandører 
Udover en stærk indsats fra institutionerne skyldes stigningen i andelen af økologisk mad i de senere år også, at det økologiske sortiment hos kommunens hovedleverandør fortsat forbedres i både bredden, prisen og kvaliteten. Gennemsnitligt er økologi ca. 15% billigere via indkøbsaftalerne end i supermarkederne. 

Økologisk fokus på miljøseminarer
I 2016 satte vi fokus på økologi ved de halvårige miljøseminarer for alle kommunens miljørepræsentanter. Vi har gennemgået hvilke uøkologiske varer, det er særligt vigtigt at undgå, når man laver mad til børn og inspireret institutionerne til at gøre deres indsats for økologien mere synlig. Den indsats vil vi fortsætte i de kommende år, bl.a tilbyder vi i 2018 madkurser til køkkenpersonalet i alle de kommunale køkkener med fokus på økologi, årstidens grønt og vegetarisk kost. 

Læs mere om økologi i kommunens forskellige institutioner.